donderdag 15 maart 2012

Op vakantie naar Zweden!

Het is lente en Nederland maakt plannen voor de zomervakantie. Regelmatig krijg ik vragen over tips voor een vakantie naar Zweden. Erg leuk, maar misschien nog handiger om hier mijn tips op een rijtje te zetten. Natuurlijk geen totaaloverzicht, maar gewoon een paar tips van leuke plekjes & handige links.

Leuk huisje in Värmland
Een tip voor een leuk vakantiehuisje in Värmland is het huisje van mijn ouders. Midden in de bossen, tussen de elanden en de lynxen, maar niet al te ver rijden vanaf Göteborg of Oslo. In de buurt is een strandje aan het mooie meer Fryken!


Georganiseerde rondreizen
Wil je niet elk plekje zelf uitzoeken, dan zijn de reizen van Buro Scandinavia een goed idee. Met deze reizen blijf je meestal een paar dagen op een plek en krijg je tips voor activiteiten in de omgeving.


Mooie gebieden
Vaak krijg ik ook de vraag wat ik de mooiste gebieden vind in Zweden. Een moeilijke vraag want Zweden is zo veelzijdig, bergen, bossen, strand, scherenkust, meren, steden, kleine dorpjes, je vindt het er allemaal. Goed bereikbaar en veelzijdig zijn de gebieden in midden Zweden, waar de bergen al beginnen, maar de meren niet te koud zijn om in de zomer in te zwemmen. Värmland is een gebied wat goed is ingesteld op toeristen, de meeste georganiseerde reizen gaan dan ook door Värmland.

Stockholm
Een heerlijke stad waarin je leuke winkels, musea en mooie natuur vind, is Stockholm. Een kindvriendelijke stad (veel speeltuinen en bussen zijn gratis als je met kinderwagen reist) en een stad die heerlijk is met vriendinnen. Leuke lunchplekjes en natuurlijk veel leuke en hippe winkeltjes. Een handige reisgids is 100% Stockholm.

De reis
Om in Zweden te komen moet je altijd water over. Dat kan met de boot (via Duitsland of Denemarken), via de bruggen over Denemarken of met het vliegtuig (Oslo, Stockholm of Göteborg). Als je de tijd hebt is een aanrader reizen via Denemarken, waar je een bezoek kunt brengen aan Legoland. Denemarken is een kindvriendelijk vakantieland, zo ben je onderweg, maar toch ook echt op vakantie. Vanuit Denemarken zou je dan met de boot naar Oslo kunnen gaan en van daaruit naar Zweden kunnen reizen. Comfortabel, maar kostbaar, is de overtocht met Stena Line tussen Göteborg en Kiel. Een ideale afsluiter van de vakantie.


Handige links:

Heb jij ook tips of vragen? Ik verneem het graag!Geen opmerkingen:

Een reactie posten